Overdrevet lækker måde, at lave en ny æble dessert på.
Æblemand, kom indefor, æblemand, kom indenfor, har du nogle æbler, med til mig i dag…Tak skal du ha…Tra la la la….
Husker du mon også æblesangen fra da du var barn? Vi sang den ofte i Friskolen, mens vi to og to, spillede på klaveret, der stod i det store fælles rum. 🙂
( Lidt blandet jeg lavede sidste år med alle mine æbler) Mums.
Nu er æble seasonen her og igen skal det laves æble kager, æble grød, æbler i salaten, revet på ymeren, blendes i saften, rives til råkosten, osv osv.
Vi laver meget med æbler her hjemme og her får du en nem, meget hurtig og yderst lækker dessert, som jeg lærte af min fars kæreste, til hvis nu, der kommer ubudne gæster <3
( Æbler fra min vens have)
Ca 6-8 store æbler
2 store kopper havregryn
en håndfuld nødder/solsikkefrø, eller hvad du har
3 spske sukker
1 klat smør
1 lille pose makroner
rødvin/sherry
fløde
Rist de hakkede nødder/solsikkefrø på en pande med smøret, med havregryn og sukker. Når det er blevet gyldent, tages det af til afkøling.
Knus makronerne og læg et tyndt lag i bunden af en stor skål. Drys rødvin, eller sherry udover dem og kom et lag af de ristede ting på, derefter rives æblerne og kommes ovenpå.
Det gør du, lag for lag. makroner/m vin, gryn, æbler, – makroner/m vin, gryn, æbler.. om og om, igen og igen, til du ikke har mere tilbage.
Til sidst piskes fløden og puttes på toppen.
Tro mig, det smager FANTASTISK.
Vanja Carlsen
Ingen kommentarer endnu