Klam skole madpakke.

Min tip-tip-tip-tip oldefar var den sidste bøddel i Danmark, der huggede hovederne af folk med en økse.

I går gik jeg rundt ude på min fars gamle værksted og rodet blandt alle hans gamle ting, værktøjer, smede borde, fiskenet mm og fandt bag det hele, godt gemt, denne gamle økse.

18083467_10209514600081865_929252282_o

Det fik mig til at tænke på min historie. Vi er mange der helt uvidende går rundt og har slægts gener der rækker langt ud til de store historikere, royale, digtere eller andet, man kunne være lettere stolt af, hvis man altså´ vidste det.

Min far sagde altid, man skal ikke mere end 52 generationer tilbage, før man er i familie med hele verden. `SEJT´, så er jeg jo beslægtet med både Mandela, David Bowie og Frida Kahlo, HALLO…det ville da ikke være dårligt.:-) og til dig der læser med..`Hey bror, eller søster´

Jeg ved nu ikke om jeg har royale gener i blodet?, tror det ikke, men har dog altid følt der lå en stærk viking og en mystisk Russisk historie gemt dybt inde i mine rødder, hvilket jeg ville håbe. Det ville da være for sejt og jeg kan 100% relatere til dem begge føler jeg.

Men en´ ting ved jeg med mine forfædre og det er, at min tip-tip-tip-tip oldefar fra min fars side, var den sidste bøddel i Danmark til at hugge hovederne af folk med en økse. Sidste gang var ikke længere tilbage end år 1892. DET er ikke lige de gener jeg ønskede der lå i min historie og ikke noget jeg er stolt af, men altså desværre sådan det er.

Sidste halshugning i Danmark[redigér | redigér wikikode]

I 1892 var Horsens ramme for den sidste halshugning i Danmark og dermed den sidste henrettelse for forbrydelser begået i fredstid.[3] Det var Jens Nielsen, der efter en kort mistrøstig tilværelse måtte lade livet i gården i Statsfængslet. Som syvårig kom han i 1870 på fattiggård, og inden han fyldte ti år endte han på opdragelsesanstalt på grund af nogle små-tyverier. Sin første straf, 25 slag ris for tyveri, fik han som femtenårig, og da han i 1879 påsatte to alvorlige brande, medførte dette en dom på to års forbedringshus. Herefter blev han hjulpet til Canada, men vendte senere tilbage til Danmark. Senere blev han idømt 16 års tugthus for tyveri og anstiftelse af brand på fem gårde.

Jens Nielsen nærede et voldsomt had til myndighederne, og hans eneste ønske var at dø ved dødsstraf. I fængslet i Horsens overfaldt han i tre tilfælde fængselsbetjente for at blive straffet. De to første gange blev han dødsdømt, men straffen blev ændret til livstidsstraf. Tredje gang lykkedes hans forehavende, og 8. november 1892 kunne Danmarks sidste aktive bøddel Theodor Seistrup, hæve den tunge skarpretterøkse over hans hals.

Så da jeg så denne økse, ude på min fars værksted, som er ret speciel og stod så gemt som den gjorde, fik det mig til at tænke. Er der en historie med den? Har den noget med min historie at gøre?, eller er det bare en random økse, med et sjovt udsende? I will never know. Jeg ville mega gerne kunne se tilbage i fortiden, se hvor mine rødderne startede og hvordan de løbende har forgrenet sig til i dag. Jeg ved vi har været en velhavende familie engang, at der står statuer af mine forfædre i det danske land og at vi står i historie bøgerne,. Det er bla vores familie efternavn man ser på tegneserie bøger `Carlsens comics´ Det var min mors onkel der lavede det forlag i tidernes morgen. Men det er ikke så langt tilbage, jeg vil HELT hen, hvor vi gik med bare tær og jagede med bue og pil.

Historie er mega spændende, vi er elle en del af den, nu og til al evigt tid.

Vanja Carlsen

2 kommentarer

  • Michael

    Øksen på billedet et en såkaldt Bredbil. Det er en økse man bruger til fremstilling af brede planker i træ og til skibsbyg. En dansk bøddel økse havde kortere skaft og et blad parallelt med skaftet.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kære Michael. Det ved jeg godt, min far var bådbygger. Denne økse brugte han til netop dette. Men da jeg fandt den, kom jeg i tanke om min tip oldefars historie og brugte øksen som mit billede, da den mindede om dem de brugte 🙂 Men ellers tak for informationen derom. Kh Vanjha

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klam skole madpakke.